Missa inte att besöka ett av dessa 5 vandrarhem som satsar på snygg design

shutterstock_159625925De som någon gång har rest och valt att bo på vandrarhem vet att vistelsen i ekonomiska rum inte alltid är en lika glamorös upplevelse som man skulle ha kunnat önskat sig. Det finns dock ett flertal vandrarhem runt om i världen som har tagit på sig uppgiften att ändra denna attityd gentemot vandrarhem genom att låta boendet i sig bli ett äventyr med kreativa miljöer och unika designer. Det är lätt att underskatta betydelsen av väl genomtänkta designade rum, men med intressanta idéer och snygg inredning kan din resa bli något helt unikt.

Unika upplevelser runt om i världen

I Sverige finns vandrarhemmet Jumbo och som namnet antyder är vandrarhemmet ett jumboflygplan med häftig inredning. Med utsikt över Arlandas flygfält tillåts gästerna drömma om högflygande resplaner. I Australien finns Radeka Downunder Dugout Motel & Backpacker Inn. Ett vandrarhem “downunder” som är en omgjord gruva. Praktiskt nog varmt på vintern och svalt på sommaren, med en snygg och stilren design. Förutom dessa två exklusiva vandrarhem finns även Kadir’s Treehouse i Turkiet, australiensiska Railway Square och Hostel Celica i Slovenien, som alla erbjuder unika miljöer. Först en naturupplevelse i trädtopparna, till tågstationen i Sydney och till sist en modern vistelse i ett tidigare militärt fängelse. På valnot.se hittar du massor av tips.

Missa inte chansen att lära dig mer

Vad, förutom en speciell upplevelse, har du som turist att vinna på att bo på unikt designade vandrarhem? Istället för att som vanliga turister endast besöka olika turistmål såsom gruvor, nerlagda fängelser och andra fascinerade ställen så får du en chans att uppleva dessa på nära håll. Genom att bo i en av de historiska byggnaderna eller mitt i stadens centrum på en tågstation, ges en fantastisk möjlighet att få större förståelse för landet du befinner dig i. Lär dig om dess historia, kultur, natur och fauna eller nöj dig med att helt enkelt betrakta stadens levande ådra ur ett helt nytt perspektiv.